Intersport XXV. Egyéni Országos Squash Bajnokság
2013. február 23-24
Griff Squash & Fitness Club

A versenyen 81 férfi és 13 női játékos vett részt. Az indulók száma az előző évhez képest 16 százalékkal emelkedett, ez talán a vigaszág bevezetésének is köszönhető. A férfiak egy héttel korábban selejtezőben vívták ki 24 kiemelt mellé való főtáblára kerülést. A hölgyeknél nem kellett selejtezőket játszani, ők sajnos nem neveztek annyian, hogy erre szükség lett volna.

A hölgyeknél a négy kiemelt jutott el az elődöntőbe, meglepetés nem született. Az elődöntőt Márton Zsófi szett veszteség nélkül hozta, Szombati Edinának öt szettben kellett kivívnia a döntőbe kerülést. A döntőt Zsófi kezdte jobban, de Edina megszerezte a három játszmagyőzelmet, ami a 6. Országos Bajnoki cím elnyeréséhez kellett.

A férfiak mezőnye már tartogatott meglepetést. A negyeddöntőkben már két 5/8 kiemelt nem tudott bekerülni, ezzel már kicsit borult a papírforma. A negyeddöntő legizgalmasabb mérkőzését Gubi Ramon és Farkas Balázs játszotta. Balázs 2:0, 10:8-nál mérkőzéslabdához jutott, de nem tudta befejezni a találkozót. Ramon kiegyenlített, de a döntő játszmát már nem tudta megnyerni, így Balázs jutott tovább.

A tábla alsó felén nem született meglepetés, a kiemeltek meneteltek tovább. Az elődöntőben a megjósolható eredmények születtek, így idén is összejött a már megszokott Krajcsák Márk - Török András döntő. Előtte a férfiak bronzmérkőzését játszották le, ahol mindenki azt latolgatta, hogy a 16 éves Farkas Balázsnak sikerül-e folytatnia a meglepetéseket ezen a napon. És a meglepetés nem maradt el, Balázs 3:1 arányban megszerezte a győzelmet és ezzel a harmadik helyet is. A meglepetés inkább a ranglistán elfoglalt helyezéseknek köszönhető, Balázs képessége már mutatta, hogy ennek be kell következnie.

A döntőben szép, izgalmas és látványos labdameneteket láthatott a kilátogató közönség. Néhány pont elnyerése szinte annyi ideig tartott, mint másnak egy mérkőzés. Mindkét játékos kihozta magából a legjobbat, igazán látványos találkozó volt. A győzelmet Márk szerezte meg, úgy, hogy játszmát sem vesztett a verseny során. Márk ezzel 10. Országos Bajnoki címét szerezte meg, ez egyedülálló a hazai fallabdázás történetében.

Nők:
1. Szombati Edina - 6x-os magyar bajnok
2. Zsófi Márton
3. Kiss-Máté Csenge
4. Fatime Farkas

Férfiak:
1. Mark Krajcsak - 10x-es magyar bajnok
2. Török András Albert
3. Balázs Farkas
4. Szabóky Márton

Megtekintések: 92

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Szabadidős Squash Közösség –nak.

Csatlakozzon a(z) Szabadidős Squash Közösség hálózathoz

© 2019   Created by Szabadidős Squash Sportegyesület.   Működteti:

 |  Szólok  |  Használati feltételek