Szombaton a Griff Squash és Fitness Clubban került megrendezésre a 2012. évi Head Utánpótlás Országos Bajnokság. Péntek délutántól már lázas egyeztetések folytak, hogy az időjárás kedvezőtlen alakulása miatt meg lehet-e tartani a versenyt. A szervezők a várható visszalépések ellenére a megrendezés mellett döntöttek. A nevezők száma már eredendően kevesebb volt, mint az előző esztendőben, ez köszönhető a médiákból áramló kedvezőtlen híreknek is. Az 54 nevező közül egy játékos betegség miatt, 13 játékos pedig az útviszonyok miatt lépett vissza a versenytől. A játéknap kicsit nehezebben indult be, hiszen több korcsoportban is módosítani kellet a lebonyolítási rendet, és új sorsolásokat is kellett csinálni a visszalépők miatt. A verseny kis késéssel indult, de onnantól fogva más csak a játéké volt a főszerep.
A legfiatalabb fiúk korcsoportját össze kellett vonni, és így sikerült egy izgalmas versenyt összehozni. Dévald Péter egy szett elvesztésével játszotta végig a találkozóit, így megnyerte az országos bajnoki címet.


A 15 év alatti fiúk versenyében már az első körben meglepetés született, Vas Márk szoros, öt játszmás csatában legyőzte a második kiemeltet, és a döntőig meg sem állt. Itt az első kiemelt Farkas Balázs állította meg, aki a verseny során még játszmát sem vesztett.
Az U17-es fiúk versenye nem tartogatott meglepetést. Püski Lénárd most épül fel sérüléséből így nem is nevezett. A döntőbe a két kiemelt jutott be és itt az esélyesebb Papp Nándi szerezte meg a bajnoki címet.

A legidősebb fiúk versenye ennél jóval nyíltabb volt, ami egyben le is zárt egy korszakot. A döntő két résztvevője idén utoljára indult a juniorok között országos bajnokságon, mert mindkét játékos „kiöregedett” a mezőnyből. Az összecsapást ezúttal Sebők Benedek nyerte meg Gubi Ramon ellen, igen szoros öt játszmás csatában. Beni ezzel utoljára nyerte el egy junior korcsoportban az országos bajnoki címet. 

A 11 év alatti lányoknál a helyezéseket a játszmaarányok döntötték el, mert hármas holtverseny alakult ki. Az összesítés Szeberényi Rékát hozta ki győztesnek.

Az U13-as lányok versenyét Róth Eszter nyerte játszmaveszteség nélkül.

A 15 és 17 év alatti lányok csoportja szintén összevonásra került és a dobogós helyek itt is előre megjósolhatóak voltak. Az aranyérem sorsát az örök riválisok csatája döntötte el. Csenge szoros, öt szettes mérkőzésen bizonyult jobbnak Gabi felett.

Győztesek és dobogós helyezettek:

LU 11: lu_11
1. Szeberényi Réka (On Line SE.)
2. Laskai Vanda (Gekko SE)
3. Szabó Mercédesz (PSA-Griff)-
4. Tóth Tea Izabella (Buday Sportiskola)

LU 13: lu_13
1. Róth Eszter (PSA-Griff)
2. Szeberényi Noémi (On Line SE)
3. Szandtner Alina (Buday Soprtiskola)

LU15-17: lu_1517
1. Kiss-Máté Csenge (PSA-Griff)
2. Csókási Gabriella (Tisza SC.)
3. Szerencsés Debóra (Borostyán FIT)
4. Polgár Luca (CSC)

FU11-13: fu_1113
1. Dévald Péter (Alba-Török SE)
2. Kamocsai Bendegúz (Alba-Török SE)
3. Dévald Tamás (Alba-Török SE)
4. Bíró Vencel (Csepel SE)

FU_15: fu_15
1. Farkas Balázs (Alba-Török SE)
2. Vas Márk (CSC)
3. Cseke Ádám (CSC)
4. Altvater Áron Kende (PSA-Griff)

FU 17: fu_17
1. Papp Nándor Gergő (Alba-Török SE)
2. Boros Dávid (Topgrund SE)
3. Szederkényi Dániel (Borostyán FIT)
4. Piroch Domonkos (Alba-Török SE)

FU 19: fu_19
1. Sebők Benedek (Tisza SE)

2. Gubi Ramon (PSA-Griff)
3. Murányi Csörsz Arthúr (Újpalota SC)
4. Kispéter Ádám (Platán SC)


Gratulálunk a dobogósoknak, és köszönjük mindenkinek, aki a zord időjárás ellenére eljött a versenyre.


Következő kiemelt utánpótlás verseny április 14. Diákolimpia.

Megtekintések: 338

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Szabadidős Squash Közösség –nak.

Csatlakozzon a(z) Szabadidős Squash Közösség hálózathoz

© 2019   Created by Szabadidős Squash Sportegyesület.   Működteti:

 |  Szólok  |  Használati feltételek